Преддипломен стаж

Разработка на нова система за обработка на плащания | Дата: 15/12/2015

Скрил е фирма, която развива своята дейност в областта на електронните разплащания. Основният продукт на фирмата е електронен портфейл. Клиентите, които използват услугите на компанията, могат да се разделят на два основни типа:

  • Бизнес клиенти (онлайн магазини, сайтове за залагания и други), който имат нужда да предоставят на своите потребители разнообразни опции за онлайн плащания
  • Частни клиенти – получават достъп до богат набор от опции за извършване на онлайн разплащания, като това е възможно и без потребителя да регистрира свой електронен портфейл. Потребителите с такъв, обаче имат и възможност да прехвълят пари на приятели, да ги изтеглят към банкова сметка, да използват наличния си баланс в електронния си портфейл и чрез Скрил MasterCard и други.

 

Това прави обработката на плащания особена критична за бизнеса. Текущата система за обработка на плащания обаче е станала трудна за поддръжка и за разширяване.

Имплементирането на нови функционалности в нея води до много рискове и отнема голямо количество ресурси, защото е необхидимо, както предварително разучаване на съществуващите функционалности и как те могат да бъдат засегнати от новите промени, така и отделяне на достатъчно време за тестване. За да не се превърне това в пречка за бързото разрастване на компанията, бе взето решение да се създаде нова система за обработка на плащания, която да реши тези проблеми.

Scroll to Top